Vergelijk computer aanbieders en aanbiedingen bestel gemakkelijk online!

Windows 10 blijft maar updaten

Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Een veel gehoorde klacht is, waarom krijgt mijn computer zoveel updates?? Mijn computer word langzaam door de updates. Ik wil geen updates en ga zo maar door. Microsoft heeft met de komst van Windows 10 helaas niet kunnen waarmaken wat ze beloofd hadden. Namelijk minder updates op de voorgrond en meer op de achtergrond zodat je er als gebruiker geen last van hebt. Dit is dus tot op heden niet het geval. De normale standaard wekelijkse updates zijn het probleem dan ook niet. Deze heb je vaak niet eens door dat ze geinstalleerd worden. Het gaat meer om de maandelijkse patch ronden van Microsoft waarmee je pc bijna altijd een herstart nodig heeft. Dit komt eigenlijk nooit gelegen is onze ervaring. Tevens brengt Microsoft met Windows om het half jaar een zogenaamde Feature update uit. Met de komst van de 1803 update in April van 2018 waren we voorzichtig enthousiast geworden omdat deze grote update maar 15 minuten gemiddeld nodig had om te installeren. Hier zijn we nu weer van teruggekomen, want de 1809 update van oktober vorig jaar heeft Microsoft maar liefst 3x terug moeten roepen voordat ze een “juiste” versie beschikbaar gemaakt hadden. De installatie hiervan duurt gemiddeld 35 minuten dat je niets met je computer kunt doen.

Waarom al die updates dan ook?

Een update installeren was vroeger een optioneel iets. Met het updaten van een software programma werden bepaalde fouten opgelost en soms nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Echter als je het nieuws een beetje volgt is dat allang niet meer het geval. Zeker met een besturingssysteem als Windows is het letterlijk een gevecht tussen de softwaremakers en hackers. Niet alleen Microsoft heeft hier last van als besturingssysteem maker, maar ook een Apple met Ios en Google met Android moeten hier goed voor waken. Het is namelijk niet voor niets dat Google inmiddels (na dreiging van meerdere rechtszaken) zijn besturingssysteem Android maar liefst 3 jaar gaat ondersteunen.

Als ik kijk naar het gros van onze bezoekers dan bekijken ze onze website vanaf de telefoon. Je zal dit dan ook herkennen dat het laatste jaar je telefoon steeds vaker vraagt om een update te installeren. Dit kan je ook instellen voor ’s nachts, maar sommigen gebruiken hun telefoon ook als wekker en dan komt dit natuurlijk niet uit. Updaten is echter een noodzaak geworden.

Als ik niet update wat dan?

Je hebt er genoeg mensen tussen zitten die hier niet aan mee willen doen. In het verleden kon je dit ook iets makkelijker zeggen. Tegenwoordig is het echter bijna onmogelijk aan het worden om de updates tegen te houden. Microsoft heeft met hun product Windows zelfs een soort van switch opzitten dat je computer maximaal een half jaar achter mag lopen op updates. Daarna gaat hij gewoon keihard geforceerd bepaalde updates installeren mits je systeem natuurlijk aangesloten is op het internet. Er zijn natuurlijk altijd wel trucjes om dit te voorkomen, maar dat vraagt echte kennis van computers en je kan je afvragen wat het nut hiervan is. In het zakelijke segment kan het zijn dat sommige speciaal ontwikkeld programma’s of apparatuur niet meer goed functioneert, maar zelfs hier komen geen oplossingen voor. Je moet namelijk wel mee. Als je niet meegaat met het update proces dan kan je zomaar als bedrijf gebeuren dat je netwerk letterlijk plat gaat.

Voor de thuis gebruiker word de kans steeds groter dat hij/zij een virus binnen haalt. Een Crypto virus is een van de bekendste van het afgelopen jaar, maar er zijn vele duizenden internet virussen, malware en wormvirussen verspreid over het internet. Op het moment dat je je computer niet up2date houd dan is de kans met de dag groter aan het worden dat je de klos bent. Het mooist vond ik een paar jaar geleden dat iemand mij trots vertelde dat zijn computer nooit een virus had. Hij hoefde hier zelfs geen virusscanner voor te installeren…….. klinkt mooi he. Echter toen we een scan op zijn computer deden, 3x raden wat we zagen 😉

Computer kopen
Logo
Shopping cart