Vergelijk computer aanbieders en aanbiedingen bestel gemakkelijk online!

Waar aan te denken bij het kopen van een computer

U wilt een computer kopen maar heeft geen idee waar u precies op moet letten, en wat wel handig is en wat niet? In dit artikel probeer ik u in ieder geval op weg te helpen met het kiezen van de onderdelen voor een computer, als u nog verdere hulp nodig heeft dan kunt u altijd contact met ons opnemen via bijgaand Contact formulier.

Bij een computer samenstellen komt er nog wel wat om de hoek kijken, en wat vooral belangrijk is om te weten wat het doel van de computer wordt. Is het de bedoeling dat hij alleen maar gebruikt gaat worden voor tekstverwerking, of moet hij ook gebruikt worden om de vakantie video’s op te bewerken. Gaat hij ook dienst doen voor de opslag als een soort media server, of heeft u al een externe NAS draaien en moet deze pc juist alleen licht en snel zijn voor het spelen van vette games. Zodra u dit weet dan kunt u de keuzes gaan maken, voor de precieze samenstellingen van de verschillende pc’s kunt u onderaan deze pagina uw keuze maken, nu eerst wat uitleg over de basisonderdelen van een pc.

1. De kast

Vele mensen zullen hier de minste aandacht aan geven, hij moet er wel netjes uitzien maar vooral niet te groot en als het even kan in een hoekje wegstoppen op de werkkamer. Maar een computerkast is wel degelijk belangrijk als goede basis voor uw computer. Want wat vele mensen vergeten is dat de computerkast ook vaak verantwoordelijk is voor de hoeveelheid lawaai die verspreid wordt als de computer aanstaat en hoe de onderdelen gekoeld worden binnen in de computerkast. Een computerkast kan er dus mede voor zorgen dat u uw pc bijna niet hoort als hij aanstaat. Tevens is een goede computerkast ook noodzakelijk voor de koeling van de verschillende pc-onderdelen. Zeker als je op zoek bent naar een echte gaming pc met een zware videokaart en een sterke processor is een goede koeling noodzakelijk.

2. De voeding

Bij de keuze voor een voeding voor je computer is het ook weer noodzakelijk dat je van tevoren weet wat je ongeveer in je computer wil gaan stoppen qua onderdelen. Als je namelijk een gaming pc wil samenstellen is een voeding van 600 Watt over hoger noodzakelijk, omdat de meeste videokaarten aardig wat voeding nodig hebben. Ook bij een voeding is het ook handig om van tevoren wat specificaties naast elkaar te leggen qua verbruik, energiezuinigheid en ook te kijken naar de hoeveelheid DB die hij genereert. Zeker als je als eis hebt om de pc als hij op volle toeren draait hij nog steeds muisstil moet zijn.

3. De processor

Het volgende belangrijke onderdeel in een computer is de processor. Wilt u een state of the art computer welke zware rekentaken kan verrichten voor bijvoorbeeld het bewerken van video’s of foto’s? Of wilt u een simpele werkcomputer die gewoon snel genoeg moet zijn voor de standaard computer taken als internetten en het maken van documenten. Je hebt bij de keuze voor een processor de keuze uit 2 merken, namelijk Intel of AMD. Het verschil tussen de beide merken is vaak niet groot, waarbij gezegd moet worden als u een wat groter budget heeft Intel wel de grootste krachtpatsers heeft qua processoren, alleen deze zijn wel een stuk duurder. Maar ja als u wat wilt dan kost het ook wat.

4. Het moederbord

Als u een processor gekozen heeft kunt u ook makkelijker een moederbord uitkiezen. Hierbij moet u in eerst instantie goed kijken naar welke processor u gekozen heeft en op wat voor soort connector hij gemonteerd moet worden. Elke processor en merk heeft namelijk een type voetje ook wel socket genoemd. Het zou namelijk niet handig zijn als een processor koopt met een 1155 socket en een moederbord koopt met een AM3 socket aansluiting, want dat gaat niet passen. Verder is het belangrijk bij de keuze voor een moederbord welk type aansluitingen u beschikbaar wilt hebben.

Computer kopen
Logo
Shopping cart