Vergelijk computer aanbieders en aanbiedingen bestel gemakkelijk online!

Windows 8.1 in het kort

Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Windows 8 is al een tijdje op de markt en er zijn heel wat verschillende meningen over, de een vind het geweldig dat Microsoft de complete vormgeving heeft veranderd, de ander vind het gedurfd maar wel aardig en dan is er nog een grote groep mensen die er helemaal niets van moeten weten. Microsoft heeft inmiddels met de aankondiging van Windows 10 al laten weten dat ze een paar stappen terug gaan doen in de vormgeving waardoor o.a. de inmiddels beruchte start knop weer standaard gaat terugkomen, maar hierover later meer want in de tussentijd heeft Microsoft nog wel zijn Windows 8 besturingssysteem voorzien van een stiekem grote update onder de noemer van Windows 8.1.

windows-8-1De grote veranderingen

Ten opzichte van Windows 8 is de Windows 8.1 update zeker aan te raden, want er zitten gewoon kleine extra’s in die ervoor zorgen dat Windows 8 zowel op een tablet als op een computer/laptop gewoon net even wat lekkerder draait. Naast het feit dat de 8.1 update een boel extra stabiliteit van Windows met zich meebrengt en ook veiligheidsupdates bevat zijn dat de niet speerpunten geweest van deze update, het zijn meer subtiele veranderingen. Denk hierbij aan nog meer integratie met Onedrive (het oude skydrive) zodat je makkelijk je documenten, foto’s e.d. online kan opslaan, verder is de foto omgeving ook flink aangepast waardoor de standaard integratie met Facebook en Flick3r niet meer aanwezig is.

Maar een van de belangrijkste wijzigingen is toch ook wel de mogelijkheid om rechtstreeks naar de zogenaamde desktop modus op te starten, waar vooral de computer en laptop gebruikers op zaten te wachten, want de Metro interface is leuk en mooi voor….. Tablets niet voor de gemiddelde computer gebruiker.

Verder is de zoekfunctie in Windows 8.1 ook drastisch aangepast en vooral verbeterd waardoor de samenhang van lokale bestanden en online zoeken eigenlijk probleemloos en vooral ook snel gaat.

Noodzakelijke update?

Windows 8.1 is naast bovenstaande punten ook eigenlijk een noodzakelijke update voor de meeste Windows 8 gebruikers onder ons. Want naast de meest bekende punten zijn er ook veeeeeeele kleine puntjes verbeterd waardoor het gebruik van de nieuwste Windows toch wel een stuk beter is geworden. Denk hierbij aan het aanpassen van achtergronden, opstart gedrag, integratie met Skype, Store gebruik en automatisch updates laten installeren en ga zo maar door. Kortom Windows 8.1 was vanuit Microsoft al een noodzakelijke update om de vele irritatie puntjes van vele mensen een heel stuk op te lossen, maar is ook zeker aan te raden door al die kleine verbeteringen.

Voor meer informatie over Windows 8.1 en beschikbaarheid klik hier.

Computer kopen
Logo
Shopping cart