Vergelijk computer aanbieders en aanbiedingen bestel gemakkelijk online!

Windows 10 – De toekomst?

Aanbiedingen score-1
Aanbiedingen score-1

Inmiddels heeft Microsoft al een tijdje geleden Windows 10 op de markt gezet en daarom word het eens tijd dat we hier een kort artikeltje over maken. Want is Windows 10 nu aan te raden voor bestaande computers, en als u een nieuwe computer gaat kopen is het dan handig om meteen Windows 10 hierbij aan te schaffen?

Als we de reactie’s om ons heen horen dan zijn deze over het algemeen heel positief, maar waarom? Lees snel verder.

De veranderingen in Windows 10

Met de komst van Windows 10 is Microsoft een hele nieuwe weg ingeslagen met het Windows platform, waar in het verleden ze meerdere versies van Windows hadden voor computers, telefoons en tablets zijn ze hier inmiddels alweer vanaf gestapt. Op alle soorten apparaten draait dezelfde versie van Windows 10 zodat het voor de app ontwikkelaars een stuk makkelijker word om 1 programma te maken die het meteen op alle soorten apparaten doet.

Verder is het belangrijkste grafische verschil natuurlijk dat Windows 10 weer het bekende start menu aanwezig heeft. Deze ziet er wel wat anders uit dan onder Windows 7, maar in de basis komt deze op hetzelfde neer, alleen er zitten veel meer opties in verwerkt. U kunt bijvoorbeeld apps vastpinnen in het startmenu, en als een app een live tegeltje ondersteund ziet u deze informatie ook meteen. Denk hierbij aan de mail app waarbij u meteen ziet of u nieuwe e-mail heeft, of de nieuwste Facebook meldingen.

In het vernieuwde Windows platform heeft Microsoft ook meer gekozen voor een naadloze integratie met zijn online diensten. Denk hierbij aan de e-mail/agenda (Outlook.com), aan Onedrive (bestanden synchroniseren/backup maken) en aan Office 365 die je netjes kunt koppelen.

30017550_PIC-Qmhei120wid120.pngGratis of betaald?

Hierboven staan maar een paar veranderingen opgesomd van wat er veranderd is onder Windows 10, maar dat lijstje is natuurlijk een stuk groter. In de basis is Windows 10 gewoon nog steeds Windows en alle belangrijke functionaliteiten zijn behouden en eigenlijk alleen maar uitgebreid, en we zullen de komende tijd aan de uitbreidingen meer aandacht besteden om u nuttige tips over Windows 10 te geven.

Maar wat ook belangrijk is, wat kost Windows 10 nu eigenlijk? Mocht u namelijk al een computer hebben met Windows 7 of 8.1 dan kunt u deze gratis upgraden!!! Er zijn een paar versies uitgesloten, maar over het algemeen is het mogelijk om gratis te upgraden d.m.v. de in-place upgrade

Als u de updates van Windows automatisch download en laat installeren dan zult u ongetwijfeld al een popupje/melding hebben gehad dat u hier gebruik van kunt maken, ons advies is om hier niet te lang mee te wachten, want Microsoft heeft aangegeven dat alleen het eerste jaar de upgrade gratis is. Als u hiermee wacht om het op een later moment uit te willen voeren dan heeft u kans dat u hier geen gebruik meer van kunt maken, dus wees er op tijd bij.

Gaat de upgrade goed?

Door de checks die de Windows 10 update van tevoren doet is de kans groot dat de upgrade helemaal goed gaat. Hij controleert namelijk eerst of alle hardware van uw computer/laptop/tablet aan de minimale eisen voldoet, daarna controleert hij uw programma’s of deze Windows 10 compatible zijn. Mochten hier bijzonderheden mee zijn dan krijgt u hier netjes een melding van voordat de upgrade start zodat u dit kunt oplossen, of eventueel kunt annuleren.

Nadat de upgrade gedaan is heeft u nog steeds de mogelijkheid om makkelijk terug te kunnen gaan naar uw oorspronkelijke Windows versie, mocht u niet tevreden zijn over Windows 10

Lenovo ThinkPad L540Windows 10 ervaringen

De ervaringen met Windows 10 zijn nu zo’n 3 maanden na het uitbrengen hiervan over het algemeen positief. De meeste mensen draaien dit nu al een tijdje en hebben weinig noemenswaardige problemen met hun computer gehad. Het is een beetje wennen, maar over het algemeen werkt het allemaal weer net wat mooier en soepeler dan Windows 8 en Windows 7.

Wij zouden adviseren om lekker te gaan beginnen met Windows 10, want Microsoft blijft dit platform nog flink door ontwikkelen en er zijn zelfs verhalen dat dit de laatste Windows versie is die ze voorlopig uitbrengen en de komende jaren het Windows 10 platform flink willen uitbreiden onder dezelfde naam, dus als u nu Windows 10 gaat gebruiken bent u waarschijnlijk heel wat jaren klaar met het upgraden van uw besturingssysteem.

Computer kopen
Logo
Shopping cart