Vergelijk computer aanbieders en aanbiedingen bestel gemakkelijk online!

Game computer kopen, een optimaal systeem voor gaming

Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

U wilt een Game computer gaan kopen en u weet nog niet helemaal wat de beste configuratie is? En wat is nu een optimaal systeem voor gaming? Zomaar een paar vragen die in u op zouden kunnen komen als u op zoek bent naar een nieuwe computer. In dit artikel gaan we hier eens wat dieper op in.

Een game computer kost namelijk best wel wat geld en door alle videokaarten, processoren en verschillende merken wil het nog wel eens onoverzichtelijk worden wat nu echt goed is.

We hebben het artikel in meerdere stukjes opgedeeld zodat u makkelijk kunt bekijken wat voor u het meeste van toepassing is als u vastloopt op het vraagstuk, wat is voor mij nu het meest optimale game computer systeem:

  • Compleet nieuwe game pc kopen?
  • Welke videokaart?
  • Welke processor?
  • Randzaken waar u rekening moet houden

Compleet nieuwe pc kopen?

Onze website word door diverse bezoekers bezocht waarvan sommigen al gevorderde computer sleutelaars zijn en sommige gewoon een kant en klaar systeem zoeken. Voor degene die lekker verder willen sleutelen aan hun huidige pc dan kunt u dit stukje overslaan, maar voor degene die out of the box een complete game computer willen kopen is het wel interessant. Kan je namelijk een complete game computer zo kopen?

Het antwoord erop is eigenlijk een volmondige ja! Bijna elke fabrikant heeft tegenwoordig een echte game computer in zijn assortiment.

Of je het nu over een DELL, HP of Lenovo hebt eigenlijk kan je bij elke fabrikant van computers wel terecht voor leuke game systemen, maar er moet wel bij gezegd worden dat de prijsverschillen soms wel behoorlijk zijn. Onze ervaring is dat het niet perse een gevestigd A-merk hoeft te zijn om een goed systeem in huis te krijgen, u kunt namelijk ook voor zelfbouw merken gaan, welke een veel flexibelere configuratie hanteren dan een grote fabrikant, neem als voorbeeld Paradigit die naast de grote merken ook zelf systemen samenstelt van uitstekende kwaliteit.

Maar ook een merk als Medion heeft zeker goede systemen in huis tegen hele aantrekkelijke prijzen. U kunt namelijk al vrij goede tot zeer goede game computers kopen bij Medion vanaf 999,- en afhankelijk van uw eisen en de eventuele randapparatuur word dit iets duurder, maar dan nog zijn het hele andere prijzen dan bij diverse andere merken.

Medion word vaak nog steeds gezien als een goedkoop merk van de Aldi, maar deze status horen ze allang niet meer te hebben aangezien ze veel eersteklas spul leveren en sinds de overname door Lenovo een paar jaar geleden zijn ze ook innovatief een steeds sterker merk wat service hoog in het vaandel heeft staan.

Conclusie is dat een complete game computer zeker weten te koop is, de grote vraag die u voor uzelf moet beantwoorden is wat 1 uw budget is en 2 wat uw eisen zijn. Als u elke game op het hoogste detail niveau wilt kunnen afspelen is het tegenwoordig belangrijk om een goed scherm te hebben (4K) en een videokaart die het met gemak kan afspelen, maar ook een SSD is een must, dit zijn namelijk de 2 eisen die bij een game computer zeer belangrijk zijn.

In ons artikel van volgende week gaan we wat dieper in op de type videokaarten van dit moment, wat hier de pro’s van zijn en de prijzen, en in ons artikel Randzaken waar u rekening mee moet houden zal de SSD o.a. aan het licht komen.

In het kort is het zaak als u nu al wilt overgaan om een nieuwe game computer te kopen aan te raden om een videokaart met minimaal DDR5 geheugen aan te schaffen met een minimale geheugen hoeveelheid van 2048mb en een SSD van minimaal 120GB waar we u eerder aanraden om een 240GB SSD in te laten zetten zodat u al uw games vanaf deze SSD kunt afspelen. Als u deze namelijk aanschaft zult u wel merken wat we bedoelen met een optimale game computer!

Computer kopen
Logo
Shopping cart