Vergelijk computer aanbieders en aanbiedingen bestel gemakkelijk online!

Computer met Windows 10

Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Veel mensen zijn inmiddels bekend geworden met Windows 10. Deels door de marketing van Microsoft, maar grotendeels door de automatische updates van Windows 7 en Windows 8.1 aangezien u elke keer bij het opstarten van de computer een popup krijgt/kreeg met de melding dat Windows 10 gratis gedownload kan worden.

De ervaringen met Windows 10 zijn voor de meeste mensen gelukkig dan ook grotendeels positief, dit komt doordat Microsoft goed geluisterd heeft naar de computer gebruikers welke Windows 8/Windows 8.1 hadden draaien en absoluut niet tevreden waren met de tegel interface, door Microsoft de Metro interface genoemd.

Echter door de kritiek van velen op Windows 8 is het pluspuntje eigenlijk nooit echt algemeen bekend geworden, namelijk dat Microsoft op een goede manier bezig is geweest om de performance te verbeteren. Met Windows 10 hoopt Microsoft hier toch het nieuws mee te halen, maar toch heeft iedereen het weer over het uiterlijk, en niet over de werking.

Nieuwe Windows 10 update

Maar Microsoft gaat ondanks de positieve en negatieve kritieken gewoon door, en met de nieuwe update van Windows 10 zijn weer veel zaken veranderd en verbeterd. Ik moet zeggen dat Windows 10 dan ook een goed product is. Zeker als je kijkt naar het feit dat veel oude computers dit moeiteloos draaien.

Is het dan niet meer nodig om een computer te vervangen met de komst van Windows 10? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven, want als je kijkt naar of het werkt op een computer van 5 jaar oud, dan is het antwoord ja. Maar als je kijkt naar de techniek van tegenwoordig en de kosten, opties en performance dan is het toch raadzaam om eens rond te gaan kijken.

Windows 10 is dan wel gratis op bestaande systemen waar al een Windows 7 of Windows 8.1 licentie op actief is, maar hou er rekening mee dat het niet gratis is op nieuwe computers. Als u een computer koopt van een fabrikant zoals Dell, HP of Lenovo zit er standaard tegenwoordig wel een Windows 10 licentie bij, maar als u een computer zelf gaat samenstellen komen de kosten van een Windows 10 licentie er nog wel bij.

Vervangen van computer

Een computer vervangen kan je om meerdere redenen doen. De belangrijkste is nog altijd performance! Of het nu gaat om het spelen van de nieuwste games in Ultra HD resolutie. Of juist gaat om het sneller kunnen starten van programma’s, bewerken van grote bestanden etc. Een computer vervangen om performance redenen is dan ook vaak een valide reden, want de processorkracht, snelheid van geheugen en de nieuwste SSD’s maken een computer echt een stuk sneller.

Echter tegenwoordig is het ook steeds meer in om een vaste computer te vervangen om de reden: energieverbruik! Wist u namelijk dat er tegenwoordig vele computers te koop zijn waarbij het energieverbruik drastisch afneemt. Waar je in het verleden een computerkast had met lomp grote voeding en grote componenten erin verwerkt, is de trend de laatste jaren om steeds kleiner te worden. Dit is jaren geleden al ingezet door de chipfabrikanten om zo steeds meer snelheid te krijgen in dezelfde grootte van chips, maar door de komst van nieuwe technieken zijn de processors van een aantal jaar geleden weer opnieuw uitgebracht alleen dan kleiner en energiezuiniger met dezelfde prestaties.

Qua pure snelheid is het de laatste jaren niet veel verbeterd, maar qua efficiƫntie is er wel veel verbeterd. Doordat computer componenten steeds kleiner geworden zijn en energiezuiniger komt er ook minder warmte bij waardoor actieve koeling kleiner kan worden of zelfs passieve koeling toegepast kan worden. Dit hele proces heeft ervoor gezorgd dat er nu kleine computers zijn te grootte van een boek, met dezelfde performance als een high end systeem van een aantal jaar geleden. Als u een computer nodig heeft om rustig kantoor werk te kunnen doen, beetje internetten en filmpjes kijken dan kunt u al een computer kopen vanaf 200,- als het inmiddels al niet goedkoper is.

Fabrikanten die hier slim op inspelen zijn o.a. Medion, HP en Apple met producten die klein zijn en toch een boel snelheid in zich hebben. En Microsoft zet hier met Windows 10 ook een belangrijke stap in, want met de term: Internet of things. Zet Microsoft ook in op allerlei soorten apparaten in vele soorten en maten waar Windows 10 op kan draaien. Een leuke ontwikkeling al zeggen we het zelf.
Paradigit - Beste Computerspeciaalzaak

Computer kopen
Logo
Shopping cart