Vergelijk computer aanbieders en aanbiedingen bestel gemakkelijk online!

Waar kan ik films en muziek downloaden?

Aanbiedingen score-1
Aanbiedingen score-1

Een vraag die regelmatig nog steeds voorbij komt is, waar kan ik films downloaden? Of weten jullie nog een goede website om muziek te vinden en te downloaden? Welk programma moet ik nu gebruiken om films en/of muziek te downloaden. Is het legaal of illegaal? Dit zijn zomaar een paar vragen die nog steeds veel mensen bezig houd. Natuurlijk wil iedereen alles gratis downloaden. Jarenlang was dit namelijk ook de norm, alles wat op internet staat moet gratis zijn. Alleen dat dit 20 jaar geleden nog gedoogd werd, eigenlijk wat praktischer gezegd, de diverse opsporingsdiensten hadden niet echt de tools en mogelijkheden om de schuldigen op te sporen, betekend dit tegenwoordig niet dat alles mag. In dit artikel ga ik kort in op wat er nu wel en niet mag.

Films downloaden – Mag dit nu?

In de context van een nieuwe Hollywood film downloaden zonder te betalen, nee dit mag niet. Gratis films downloaden is namelijk ook in Nederland (en al langere tijd ook in Belgiƫ) strafbaar, mits hier een auteursrecht op berust. Aangezien praktisch alle films die in Bioscoop, on Demand diensten en ook op bijvoorbeeld een Youtube niet vrijgegeven zijn kan je stellen dat het downloaden van films illegaal is. In de praktijk betekend het echter niet dat het onmogelijk gemaakt is/word. Misschien heb je de diverse rechtszaken van de laatste jaren omtrent het downloaden van Films ook wel een beetje gevolgd. O.a. Dutch Filmworks en stichting Brein proberen al jarenlang het download probleem aan te pakken. Hier boeken ze ook steeds meer kleine succesjes in, maar nog steeds kan je als je wilt elke film heel eenvoudig downloaden via nieuwsgroepen en/of Torrents.

Als je hoopt dat ik hier diverse websites en methodes ga neerzetten waar je dit kan doen dat stel ik je teleur. Het illegaal downloaden van Films juichen wij niet toe, sterker nog dat raden we af.

Muziek downloaden

Zoals eerder gezegd was zo’n 20-25 jaar geleden het heel normaal om met een Winamp lekker je favoriete muziek te beluisteren. Via Kazaa, Bearshare, Napster of nieuwsgroepen zocht je je muziek op. Downloaden maar en klaar. Tegenwoordig word dit bijna al niet meer gedaan. Niet alleen omdat het officieel niet mag, maar ook omdat de alternatieven die wel legaal zijn gewoon echt goed geworden zijn. Iedereen kent natuurlijk Spotify wel, welke in mijn ogen ook de beste is. Echter er zijn ook vele (goedkopere) alternatieven zoals Google Music, Apple intunes, Microsoft’s muziekdienst en nog veel meer. Voor een paar euro per maand kan je bij vele muziekdiensten praktisch alle muziek vinden en meteen beluisteren. Bij Spotify kan het zelfs zonder te betalen, alleen hoor je af en toe reclames tussendoor.

Programma’s om mee te downloaden

Wil je toch meer informatie over de diverse download programma’s. Hoe nieuwsgroepen werken? Welke programma’s nu ideaal zijn om je favoriete muziek te vinden? Dan verwijzen we je door naar andere websites zoals Tweakers, Informatie over nieuwsgroepen etc. Er zijn natuurlijk veel software pakketten te vinden om nog steeds op het internet alles te downloaden wat maar los zit. Denk hierbij aan de nieuwsreader programma’s als Grab it, SABnzbd, uTorrent en Spotnet. De programma’s zelf zijn 100% legaal, alleen de discussie wat hier over het algemeen mee gedaan word is natuurlijk een tweede.

Wil je toch aan de slag gaan met programma’s om films mee te downloaden? Dat is helemaal aan jou. Wij raden aan om eens een kijkje te nemen bij de diensten van Netflix, Disney+ HBO Max, Amazon Prime, Videoland en Hulu voor een betrouwbare video dienst.

Computer kopen
Logo
Shopping cart