Vergelijk computer aanbieders en aanbiedingen bestel gemakkelijk online!

Thuiswerkplek computer kopen – Waar op te letten?

Aanbiedingen score-1
Aanbiedingen score-1

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar helaas zijn de vooruitzichten voor 2021 nog niet bijzonder goed op korte termijn. Met de recent aangekondigde extra maatregelen kan je ervan uit gaan dat de komende maanden er nog niet veel vrijheden zijn. A.s. zaterdag gaat in Nederland dan ook de avondklok in. Daarnaast is de oproep om thuis te werken nogmaals extra benadrukt door het demissionair kabinet. Misschien word het daarom ook voor jou eens tijd om naar een serieuze thuiswerkplek te kijken. Veel mensen die op kantoor werken zullen waarschijnlijk al veel van thuis uit werken, maar met de verleningen, lockdown maatregelen en alles eromheen ziet het ernaar uit dat dit nog wel even gaat duren. Misschien gaan we zelfs nooit meer terug naar het oude normaal en blijft thuiswerken inderdaad de norm. Daarom probeer ik je met dit artikel een paar tips mee te geven voor een goede thuiswerkplek.

De basis van de thuiswerkplek

Om meteen bij het begin te beginnen. Waar moet een thuiswerkplek aan voldoen? Eigenlijk begin je met het inrichten van een werkplek altijd met dezelfde basis. Houding en welzijn. Want een juiste houding tijdens het werken is o zo belangrijk. Op het moment namelijk dat je bij de keukentafel achter een laptop gaat zitten dan is de kans bijzonder groot dat je aan het eind van de dag met een stijf gevoel gaat opstaan. Op termijn is daarbij ook de kans groot dat je beenspieren strammer gaan aanvoelen, je pols geïrriteerd raakt en als je echt pech hebt krijg je ook last van je elleboog gewrichten en je schouder. Zeker de 2 laatst genoemde zijn klachten die pas na langere tijd voelbaar worden, en als je ze gaat voelen is het vaak niet zomaar opgelost. Daarom is mijn oproep, als je veel thuis werkt of gaat werken. LET OP die houding!!!

Veel werkgevers geven hun werknemers dan ook de beschikking over een verstelbare bureaustoel wat de basis is van een goede werkhouding. Maar wat dacht je van een op hoogte verstelbaar bureau? Daarbij is het ook nog eens van belang de locatie van je bureau. Wat mij veelal opvalt is dat de mensen die de ruimte in huis hebben om een werkkamertje in te richten dit vaak op zolder doen. Geen probleem natuurlijk, behalve dat een goed verlichte werkplek ook een basis is. Op het moment namelijk dat je in een slecht verlichte zolderkamer gaat zitten is de kans groter dat je last van beeldscherm ogen krijgt. Tranende ogen en vooral vermoeide ogen aan het eind van de dag. Dit is simpel te voorkomen door voldoende daglicht op je werkplek te krijgen. Mocht dit niet lukken dan zijn er ook speciale lampen op de markt welke je kamer goed kunnen verlichten. Kijk hiervoor bijvoorbeeld voor LED panelen die energiezuinig zijn.

Computer monitor en accessoires

Als de basis van je werkplek voldoende tot goed is komt de volgende stap namelijk de apparatuur. Een verstelbare monitor is daarbij een pré wat mij betreft. Waarom hoor ik je misschien denken, maar eigenlijk is het antwoord simpel. Een computer monitor moet namelijk goed op ooghoogte ingesteld kunnen worden om nekklachten te voorkomen. Op het moment namelijk dat een monitor te hoog of te laag staat ga je ongemerkt in een verkrampte houding zitten. Je kan natuurlijk een monitor met vaste voet ook wel hoger gaan zetten op de klassieke methode. Namelijk een x-aantal pakken papier eronder leggen, maar om je bureau lekker schoon en opgeruimd te kunnen houden is een verstelbare monitor veel handiger. Op het moment dat je een nieuwe computer monitor gaat kopen zitten hier ook praktisch geen meerkosten aan.

Schermgrootte is bij de aanschaf van een computer monitor ook wel belangrijk. Op veel kantoorwerkplekken zijn de dubbele monitor setups de standaard aan het worden. Dit werkt namelijk optimaal om in het ene scherm het overzicht te houden en in het andere scherm te werken. De schermgrootte is afhankelijk van je werkzaamheden. Ga je werken in planningsbestanden of bijvoorbeeld een Excel met vele kolommen dan is een extra breed scherm wel aan te raden. Wil je ook liever met een scherm werken ipv 2 schermen dan is het misschien raadzaam om een wat breder scherm te kopen zodat je alsnog 2 vensters eenvoudig naast elkaar kunt zetten (waardoor je eigenlijk hetzelfde effect hebt als 2 losse fysieke schermen.

Bekijk hier de diverse beeldschermen en waarvoor ze het beste geschikt zijn <<======

Computer of laptop kopen voor thuiswerkplek

Krijg je van de baas niet de mogelijkheid om je werkcomputer thuis neer te zetten en moet je een nieuwe computer kopen? Of mag je een laptop bestellen op kosten van de zaak? Afhankelijk van je budget kan je natuurlijk de meest mooie computer configuraties bestellen. In ieder geval raden wij je aan om op het volgende te letten als je een computer voor thuiswerkplek gaat bestellen:

  • Computer moet enigszins een stille voeding hebben
  • Minimaal 2 aansluitingen hebben om een beeldscherm/monitor op aan te sluiten
  • Voorzien zijn van minimaal 2 USB-3 poorten zodat je gebruik kan maken van de nieuwste functionaliteiten en randapparatuur
  • Optie: Bluetooth kaart zodat je je telefoon eenvoudig kan connecten met je computer zodat je naast een Teams/Zoom/Skype meeting ook je telefoongesprekken via je computer kunt laten lopen.

Zoals gezegd is het totaal afhankelijk van je budget waar je voor kunt gaan. Als deze computer ook echt je primaire computer gaat worden om mee te gaan werken is het ook aan te raden om een goed service contract hierbij af te sluiten. Een computer bestellen via bijvoorbeeld een Dell is misschien iets duurder, maar je kunt hier wel een next business day support contract bij afsluiten waardoor bij eventuele reparaties je maximaal 1 dag zonder computer zit.

Computer kopen
Logo
Shopping cart