Vergelijk computer aanbieders en aanbiedingen bestel gemakkelijk online!

Internetprovider kiezen – De prijzen van o.a. KPN en Ziggo weer verhoogd

Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Het zal ook weer niet zullen veel mensen denk. De prijzen van een internet abonnement zijn weer verhoogd. KPN kondigde dit enkele weken geleden al aan en nu is Ziggo de volgende. Het is natuurlijk in zekere zin een normaal verschijnsel dat elk jaar de prijzen iets omhoog gaan. Echter dit hoeft natuurlijk niet!! Ondanks dat een Ziggo en KPN verreweg de grootste spelers zijn op het gebied van vaste internet en televisie, zijn er ook genoeg alternatieven. En wist je dat als je bij een KPN en/of Ziggo zit dat je dan ondanks die prijsverhoging toch weer een korting kunt krijgen? Dan moet je snel dit artikel verder lezen, want zomaar elke maand 1 tot 3 euro meer betalen voor je bestaande internetverbinding is niet nodig. Sterker nog je kunt gaan besparen!

Overstappen van provider

Net zoals met het overstappen van een energie leverancier zijn er ook bij de internet providers veel kado’s te verkrijgen. Denk hierbij aan leuke extra’s als aanvullende tv-pakketten, gratis vaste telefonie of maandelijkse cash back voor een x-periode. Het overstappen van de ene provider naar de andere is echter wel een werkje. Niet alleen moet je een nieuw contract aangaan, maar ook de oplever datum en de afsluit datum wil je natuurlijk goed hebben staan. Een of meerdere dagen geen televisie en internet is voor velen een ramp. Hier zijn verschillende manieren voor om echte down-time te voorkomen. De meest eenvoudige manier is om over te stappen van je (x)dsl provider naar glasvezel of kabel internet en tv. Of natuurlijk een andere overstap van kabel naar glasvezel etc. Mocht dit niet kunnen of is het financieel niet voordelig dan ga je toch wel een onzekere periode tegemoet bij het overstappen. Gelukkig is de situatie niet meer zo als 10 jaar geleden waar je geluk moest hebben als het allemaal binnen 2 weken geregeld kon worden, maar toch is de kans aanwezig dat afspraken langs elkaar heen lopen. Als je gaat overstappen raad ik altijd aan om dit minimaal 1 maand van tevoren te regelen. Het voordeel is dat de meeste monteurs nog vrij in te plannen zijn op de dag van jou keuze, verder heeft de nieuwe provider ook genoeg tijd om je het modem en eventuele interactieve tv-ontvangers al van tevoren thuis te sturen.

Een overstap van de ene provider naar de andere gaat de laatste 2 jaar naar onze mening gewoon goed. Zolang je maar rustig plant en niet last-minute alles geregeld wilt hebben. Qua prijzen van de diverse providers is dan ook niet onverstandig om wat verder te kijken dan een Ziggo en KPN. Natuurlijk zijn deze 2 providers gewoon goed in wat hun doen. Ze bieden “standaard” vele extra’s, maar door de prijsverhogingen zie je ook wel wie deze extra’s betalen. Namelijk deze extra’s worden gewoon doorberekend naar de klant, wat natuurlijk ook logisch is. Echter als je kijkt naar bijv. een T-mobile en ook diverse kleinere glasvezel providers dan zijn de maand bedragen een stuk beter te noemen. Zeker als je toch geen gebruik maakt van de extra’s dan is een overstap van internet provider een echte aanrader.

Korting onderhandelen internet

Als je niet wilt overstappen van provider, maar toch wilt profiteren van extra korting dan is dit zeker mogelijk. De Nederlander wil altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten toch? Onze ervaring leert dat de meeste providers niet met kortingen voor bestaande klanten te koop lopen. Vaak gaat een provider voor zijn bestaande klant rennen op het moment dat de opzegging binnenkomt. Sommige mensen zullen dan ook gebruik maken van deze tactiek, maar het is een tactiek waar je tegen moet kunnen. Een makkelijkere manier is om via de telefoon/chat contact op te nemen met je provider als je abonnement afloopt en vragen naar de nieuwe klant korting. In eerst instantie zullen ze vermelden dat deze alleen voor nieuwe klanten beschikbaar is, echter als je daarbij aangeeft dat de concurrent dan wel heel aanlokkelijke aanbiedingen heeft gaat het gesprek vaak snel om. Het is een provider natuurlijk ook aan gelegen om hun bestaande klanten tevreden te houden. Ditzelfde zie je bij energiemaatschappijen die steeds meer kortingen geven aan bestaande klanten om ze van een overstap af te houden. Daarom ons advies als je tevreden bent met je huidige provider, neem dan eens contact met ze op als je contract verloopt.

Computer kopen
Logo
Shopping cart