Vergelijk computer aanbieders en aanbiedingen bestel gemakkelijk online!

Een computer leasen. Is dat een goed idee?

Aanbiedingen score+1
Aanbiedingen score+1

We leven in een wereld waar de ontwikkeling van vooral computers nog steeds snel gaat. Als je de huidige computer met de computer van 5 jaar geleden vergelijkt dan is dat al een wereld van verschil. Als je kijkt naar de complete ontwikkeling van de diverse apparatuur dan hou je het als gewone gebruiker toch niet meer bij? Het mooiste vind ik het interview van eind jaren 90 waarbij diverse Nederlanders ge├»nterviewd werden over de mobiele telefoon. Bijna niemand wilde er eentje onder het mom van niet nodig. Nu is de mobiele telefoon niet meer weg te denken uit de maatschappij. De Smartphone is nog maar zo’n 10 jaar oud en Whatsapp zo’n 8 jaar…. En toch zijn ze voor veel mensen onmisbaar geworden. Dit zie je aan de gemiddelde leeftijd van bijvoorbeeld een telefoon, maar ook die van een computer. Waar je 30 jaar geleden nog met gemak 5 – 10 jaar met bijv. een wasmachine kon doen is dit allang niet meer. Bijna alle apparatuur is een weggooi product geworden. De techniek haalt namelijk zoveel zaken in. Als je kijkt naar snelheid, gebruikersgemak, energiezuinigheid en populariteit. De daarbij behorende kosten om mee te gaan in de tijd zijn dan ook niet meer op te brengen. Natuurlijk hoef je niet mee te gaan met veel zaken. Je kan altijd wat langer met bepaalde apparatuur omgaan, maar een mogelijke oplossing is misschien leasen.

Een computer leasen

Leasen is de laatste paar jaar steeds populairder geworden. Veel mensen kennen deze term vooral van het leasen van een auto. Een lease auto is namelijk in Nederland bijzonder populair (en vaak voordelig). Het leasen van een computer kan tegenwoordig ook vrij eenvoudig. Dit is namelijk een betrekkelijk eenvoudige manier om een computer op afbetaling te krijgen. Let op het leasen van een computer is eigenlijk een soort financieringsvorm. Je hebt hiervoor diverse aanbieders, maar over het algemeen kan je zeggen dat je een computer koopt alleen niet meteen het volledige bedrag hoeft te betalen. Aangezien een computer vaak wel 3 jaar meegaat kan je de uitgaven voor de computer spreiden over die 3 jaar. Eigenlijk een soort van lening, alleen dan specifiek voor een computer. Het grote voordeel van een computer leasen ten opzichte van een lening afsluiten voor een computer is dat je gerichter kunt zoeken en garanties krijgt. Bij bijvoorbeeld Computer.nl kan je kiezen uit een compleet aanbod van computers, smartphones en nog veel meer. Op de website kan je meteen de diverse lease constructies bekijken. Je weet waar je aan toe bent, de garanties zijn duidelijk en je kunt kiezen uit een bijzonder ruim aanbod.

computer-reviewVoordelen van leasen ten opzichte van kopen

Een groot voordeel van leasen ten opzichte van een computer kopen is dat je nu niet meteen het geld nodig hebt. Je leent dan wel, maar voor degene die nu een nieuwe computer moeten hebben en geen dikke spaarrekening heeft kan dit een goede optie zijn. Natuurlijk moet je maandelijkse inkomen wel toereikend genoeg zijn hiervoor, en het motto van de overheid is ook nog altijd: “Geld lenen kost geld!. Echter als je het geld wel hebt alleen nu even niet dan kan leasen een bijzonder goede optie zijn. Lees daarbij de lease voorwaarden altijd goed door van de diverse aanbieders en maak je keuze!

Is leasen duurder dan kopen?

Heel kort antwoord is: Ja. Een computer leasen is een vorm van lenen. De aanbieder moet namelijk ook geld verdienen omdat hij jou die lening verstrekt. Echter met een bedrijf als Computer.nl heb je wel kans dat over de looptijd van het contract je niet veel extra hoeft te betalen. Dit komt omdat ze op veel grotere schaal apparatuur inkopen waardoor die prijs lager is. Dit kun je het beste vergelijken door een computer van jou keuze te vergelijken op totale prijs van een lease periode en van in 1x afbetalen.

Computer kopen
Logo
Shopping cart