Vergelijk computer aanbieders en aanbiedingen bestel gemakkelijk online!

Hoe gaat je computer langer mee?

Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Heeft u ook een computer en/of laptop en heeft u geen zin/geld om deze te vervangen? Alleen is je computer wel zo traag dat je zoiets hebt, eigenlijk moet ik hem wel vervangen maar ja….. Veel mensen herkennen dit probleem waarschijnlijk wel. Een computer of laptop is namelijk niet goedkoop, maar na verloop van tijd begint dat ding zo traag te worden dat het je gaat irriteren. Hier is gelukkig een redelijk goedkope oplossing voor. Lees snel verder voor deze oplossingen die wij u kunnen aanbieden

De Herinstallatie

Een veel gebruikte term bij ICT mensen is de term herinstallatie. Het is net zo een term die veel in computer land gebruikt word, bij problemen doe eerst je computer eens opnieuw opstarten. Veelal is het dan ook de oplossing. Bij een trage pc kan het namelijk best wel eens het geval zijn dat in de loop der jaren het Windows register volgelopen is met allerlei fouten/corruptie van het Windows register en ga zo maar door. Zeker in de afgelopen jaren zijn er nogal wat grote veranderingen van Windows geweest en met de Windows 10 updates gaat dit maar door. Als je computer al een paar jaar oud is, is de kans groot dat je computer oorspronkelijk met Windows 7 of Windows 8.1 is uitgeleverd en nu voorzien is van Windows 10. Deze updates die in de tussentijd erover heen gekomen zijn maken alleen je computer niet sneller, echter een verse installatie kan een wereld van verschil zijn.

Hoe pak je een herinstallatie van de computer nu aan. Heel simpel…

  1. Download Windows 10 rechtstreeks bij Microsoft => Microsoft Windows 10 download
  2. Gebruik de Microsoft tool die hier staat en zet het gedownloade bestand op een USB stick welke u bootable (opstartbaar) moet laten maken.
  3. Als u de stappen van het Microsoft creator programma heeft gevolgt heeft u nu een installatie van Windows 10 op USB stick staan. Tijd voor misschien wel het belangrijkste
  4. MAAK EEN VOLLEDIGE BACKUP VAN UW DATA!!!!
  5. Voor het geval u niet oplette, backup uw foto’s, video’s, documenten etc. naar een andere USB schijf, stick of via een Google drive iets. Zorg er in ieder geval voor dat alles wat u digitaal heeft niet meer op uw computer staat, maar op een veilig plekje
  6. Als u klaar bent met de backup dat kunt u uw computer opnieuw opstarten vanaf USB stick en een schone installatie starten. (als uw computer net opstart kunt u vaak met de F10/F12 toets een opstart menu vanuit de bios openen waar u de USB stick kunt selecteren)
  7. Loop de stappen van de installatie door. Voor een echte schone installatie moet u in een van de eerste stappen alle partities van uw C-schijf formateren/verwijderen en opnieuw aanmaken).

Het stappenplan hierboven heb ik kort omschreven. Mocht u totaal geen ervaring hebben met de installatie van Windows op een computer dan is dit echter geen probleem. Als u rustig alle stappen volgt dan moet het helemaal goed komen. Een schone installatie bij een computer welke zo’n 4 jaar oud is kan toch al 30% snelheidswinst betekenen.

Upgrade van bepaalde onderdelen

Een eventuele extra stap om uw computer iets sneller te laten functioneren is deze te voorzien van bepaalde upgrades. De belangrijkste upgrade die u aan een systeem kunt doen als deze nog niet van een SSD schijf voorzien is, dit te DOEN! Een gemiddelde SSD is namelijk 10 – 50 keer zo snel als een traditionele HDD van 4 jaar of ouder. Hiermee kunt u computers die niet vooruit te branden zijn ineende weer snel maken.

Conclusie

Er zijn nog veel meer tips en trucs om uw computer een boost te geven waarmee deze langer mee kan gaan. Het is namelijk zeker de moeite waard om wat tijd en geld in uw huidige computer te stoppen, want om een 4 jaar oude pc nu meteen helemaal af te schrijven hoeft tegenwoordig niet meer. Qua processor en memory snelheid is er namelijk niet veel veranderd. Daarom kunnen bepaalde systemen eenvoudig voorzien worden van goedkopere upgrades en toch net zoveel performance geven als een nieuwe pc. Bent u echter een fanatieke gamer of performance freak, dan geld dit artikel niet voor jou. Hier geld namelijk elke nieuwe ontwikkeling en bus snelheden wat meer om het ultieme uit uw game pc systeem te halen. Hierover binnenkort wat meer informatie.

Computer kopen
Logo
Shopping cart