Vergelijk computer aanbieders en aanbiedingen bestel gemakkelijk online!

Dongel kopen en gebruiken

Aanbiedingen score-1
Aanbiedingen score-1

Een dongel kopen om uw laptop op het internet te krijgen? Voor veel mensen is dit tegenwoordig misschien niet meer nodig omdat ze een smartphone op zak hebben of een tablet met een simkaart erin. Maar stiekem gebruiken er nog veel mensen een USB dongel om hun laptop op het internet te krijgen, daarom bij deze een kort artikel over de nieuwste dongel technieken en welke aanbieder dit aanbiedt.

dongel4G Dongels

Omdat praktisch in heel Nederland er nu grotendeels 4G dekking is van de grootste providers en de meeste 4G dongels ook op 3G werken is het aan te raden om als u op zoek bent naar een nieuwe internet dongel, deze aan te schaffen met 4G chip.

U kunt op zoek gaan naar een los modem welke geschikt is voor uw laptop en hierbij een los sim-only of prepaid abonnement afsluiten om gebruik te maken van internet via een USB dongel, maar u kunt vanaf nu ook gewoon rechtstreeks bij KPN, Vodafone en T-Mobile een USB Dongel halen met abonnement.

Wat is een Dongel?

Eigenlijk in het kort is een dongel niets anders dan een andere benaming voor een internet modem welke het formaat heeft van een USB stick en ook zo gebruikt kan worden. Het voordeel van een USB dongel is dat deze op elke laptop te installeren is voor zowel Windows gebruikers als MAC gebruikers.

De USB dongel om verbinding te maken met het internet verdwijnen langzamerhand wel weer een beetje naar de achtergrond, omdat veel mensen een smartphone hebben en deze als Wifi hotspot gebruiken, maar toch zijn ze er nog steeds en zitten er ook voordelen aan.

Wat zijn de voordelen van een Internet dongel?

De voordelen om nog steeds te kiezen voor een internet dongel is dat de abonnementen verhoudingsgewijs een stuk voordeliger zijn. De verwachting van ons is wel dat op termijn de USB dongel langzamerhand helemaal verdwijnt, maar dat in plaats hiervan er dedicated Wifi hotspots komen. O.a. Vodafone levert deze al en werken eigenlijk hetzelfde als een USB dongel, alleen u hoeft dan geen software te installeren en werkt via het Wifi signaal van de laptop en kunt hier ook met meerdere apparaten tegelijk verbinding mee maken.

Ideaal voor op de camping, hotels waar geen Wifi aanwezig is of op locaties waar je geen gebruik kunt maken van bestaande internet verbindingen.

Welke providers kan je uit kiezen?

De volgende Providers bieden op dit moment 4G dekking aan: KPN, Vodafone en T-Mobile in beperkte mate, maar deze biedt wel een landelijke 3G dekking aan.

Wilt u meer informatie over Dongels, internet op de laptop en wat de prijzen zijn van de diverse abonnementen hiervoor? Kijk dan eens op de Dongel website voor meer informatie hierover.

Computer kopen
Logo
Shopping cart