Vergelijk computer aanbieders en aanbiedingen bestel gemakkelijk online!

Computervirussen & Ransomware

Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Even een berichtje tussendoor omdat dit item de laatste tijd steeds meer speelt. Daarom een paar korte tips en trics omtrent uw computer/laptop en ook tablet!! en het beveiligen hiervan. Anno 2016 is namelijk het begrip virus iets veranderd, want de grootste kostenpost en lastpost is nu een stukje malware geworden, beter bekend als Ransomware waar u echt voor moet gaan oppassen. We komen de laatste tijd (afgelopen 2 maanden) steeds meer mensen tegen die alles op hun computer kwijt zijn door een type Ransomware. Daarom gaan we in dit artikel u een paar tips meegeven waar u echt rekening mee moet gaan houden, want als u zich niet wapent tegen dit soort kwaadwillende software kunt ook u ALLE DATA kwijt raken op uw pc, laptop of zelfs telefoon!

computervirusVirusscanner – Actief maken

Stap 1 is wat al vanaf het begin van het internet echt aangeraden word is een virusscanner! Het smoesje van ik draai al jaren geen virusscanner en heb nergens last van is een echte dooddoener, want als u zo’n type bent draai dan maar eens een online scan van Trend Micro of Malware bytes (deze is voornamelijk gericht op Malware, maar ook op ransomware). Heeft u al een virusscanner zorg dan ook dat deze geupdate word. Standaard levert Microsoft met Windows 10 al een redelijke virusscanner mee in de vorm van Windows Defender, maar in de diverse online testen haalt deze het niet bij de betaalde varianten. Diverse tests laten namelijk regelmatig zien dat een Gdata, Avast en de Symantec virusscanner toch veruit beter zijn dan die van Microsoft, met als grote verschil dat die van Microsoft “gratis” is natuurlijk, maar wat is veiligheid u waard? Als u al uw data op uw computer bewaard en deze ineens weg is door een virus dan staat u met lege handen.

De Gdata virusscanner en Symantec virusscanner prijzen zijn helemaal niet bizar duur, voor 30,- heeft u al een virusscanner welke continue in de top 5/3 van beste virusscanners staat in vele tests.

Bekijk hier zelf de prijzen en laat u niet verrassen door een stom computervirus.

computer-keyboardMalware & Adware

De laatste jaren zijn er niet veel bekende virussen meer geweest die hele computer netwerken plat hebben gelegd. Dit komt mede door de beschikbaarheid van vele virusscanners die ook steeds beter geworden zijn, maar dit komt voornamelijk doordat de kwaadwillende software nu via een andere techniek binnenkomt. Het kenmerk van een computervirus is dat deze zichzelf weet te verspreiden naar andere computers toe, en het kenmerk van Malware en Adware is dat deze gebundeld via een ander programma/ advertentie op een website zichzelf nestelt op uw computer. Als uw computer niet goed beveiligd is dan gaat dit type software van alles met uw pc doen zonder dat u het zelf doorheeft.

Hierdoor kan uw pc zonder dat u het doorheeft actief meedoen met botnets en andere illegale activiteiten. Om dit soort software actief tegen te houden zijn een aantal zaken zeer belangrijk, namelijk de volgende:

  • Zorg dat uw webbrowser (Internet explorer, Firefox, Chrome, etc) altijd voorzien is van de laatste updates.
  • Zorg ervoor dat uw Windows update automatisch de nieuwste updates minimaal wekelijks installeert.
  • Zorg voor een goede en up2date virusscanner die wekelijks actief scant!
  • Klik niet op advertenties die u niet vertrouwd (denk hierbij aan de advertenties met afbeeldingen die melden dat u een virus zou hebben op uw computer)
  • Maak gebruik van een Malware/Adware scanner als een Malware bytes, Search & Destroy of Hitmanpro
  • Open geen e-mails van afzenders die u niet herkend en zeker ook geen bijlages die u niet vertrouwd!

Als u het zo leest klinkt het misschien simpel, maar de e-mail bijlage truc is op dit moment de meest gebruikte truc voor criminelen om uw pc ge├»nfecteerd te krijgen en zorgen ervoor dat u niets meer met uw pc kunt doen, en hun verdienen er “grof” geld aan door uw gegevens door te verkopen of geld te vragen om uw pc weer vrij te geven.

Tenslotte

Een goede beveiliging van uw gegevens begint altijd met goed lezen waar u op klikt op het internet, maar een accurate virusscanner en een Windows welke voorzien is van de laatste updates is een must!

Nu hoor ik sommige mensen denken dat ze een Apple thuis hebben of een tablet/smartphone dus ik heb hier geen last van. FOUT!!! De laatste maanden zijn er namelijk steeds meer Ransomware/Malware berichten over infecties op telefoons en tablets. Tot nu toe zijn deze varianten in Nederland/Belgi├ź nog niet echt opgedoken, en zijn deze varianten voornamelijk in het oost-blok actief. Alleen dat is geen garantie voor de toekomst, want het Cryptovirus welke gekoppeld zit aan diverse Ransomware is namelijk zeer populair in onze landjes waardoor de telefoonvariant er misschien ook al aan zit te komen. Zodra dit het geval is zullen we hier ook een uitgebreid artikel posten over hoe je je tablet/smartphone goed kan beveiligen. Voor nu is het zaak om uw vaste computer en laptop een stuk veiliger te maken, mocht u dit nog niet gedaan hebben!

 

 

Computer kopen
Logo
Shopping cart