Vergelijk computer aanbieders en aanbiedingen bestel gemakkelijk online!

Computer samenstellen

Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

U wilt een nieuwe computer kopen en bent op zoek naar het juiste advies? Gaat u hem zelf bouwen of wilt u hem kant en klaar geleverd krijgen? Een computer samenstellen is zo moeilijk niet meer tegenwoordig, u kunt tegenwoordig op het internet de meeste computers moeiteloos samenstellen als u maar weet wat u wilt, want aan elk type computer hangt weer een ander prijskaartje. Bij deze geven we u het advies waar u het beste op kunt letten bij het samenstellen van een computer.

De Computerkast

Een van de onderdelen die er aan de ene kant het minst toe doet is de computerkast, maar het is zeker ook niet een onderdeel waar u perse op moet gaan bezuinigen. De meeste onder ons zullen het meeste letten op de vormgeving aangezien dit het onderdeel van de computer is waar u altijd tegen aan gaat kijken.

Bij een computerkast is ons advies om goed te kijken welke aansluitingen er op de voorkant van de kast zitten zodat u voor bijvoorbeeld een USB stick aansluiten niet achter op de kast moet zijn, maar deze gewoon makkelijk aan de voorkant in kan prikken. Bijna alle computerkasten hebben wel een USB aansluiting aan de voorkant, maar deze is vaak USB 2.0 terwijl USB 3.0 de nieuwe standaard is. Verder is het belangrijk om goed op te letten of de actieve koeling in de kast voldoende is, oftewel dat er goede ventilatoren aanwezig zijn en een stoffilter is ook wel een pre zodat uw computer naar verloop van tijd niet vol gaat zitten met stof.

De Processor

Het hart van de computer is toch wel de processor (CPU) aangezien deze verantwoordelijk is voor de meeste rekentaken in de computer. Bij het spelen van games komt ook de rekenkracht van de videokaart (GPU) om de hoek kijken, maar voor het normale huis, tuin en keukengebruik is de CPU hiervoor verantwoordelijk.

In het kort gezegd heb je 3 categorien waar je uit kan kiezen namelijk de volgende:

  • budget processoren (i3 en AMD A-serie)
  • Middensegment (i5 en AMD FX serie)
  • Hoger segment (i7 processoren)

Hoe hoger het segment hoe meer rekenkracht en vooral ook het aantal cores op een CPU aanwezig zijn.

samsung-evoHDD of SSD

Tegenwoordig is het vaak niet meer zo dat een computer trager word door een CPU of videokaart, maar is vaak de harde schijf de beperkende factor. Doordat de processoren al jaren gewoon snel zijn en zelfs het budget segment eigenlijk voor veel mensen al ruim voldoende is, is de meeste snelheidswinst vaak al te halen door een snelle harde schijf te plaatsen.

Bij een computer samenstellen zouden wij als dringend advies geven om een SSD te gaan plaatsen, zelfs de sloomste SSD is vaak al 3-4x zo snel als een normale snelle harde schijf en dit merkt u meteen in de prestaties van uw computer. De opstarttijd van uw computer gaat gewoon naar de 15 seconden toe i.p.v. een minuut of langer met een normale harde schijf.

De videokaart

Een van de belangrijkste items in een computer bij een gamer is de videokaart, maar ook voor de niet gamer kan de videokaart een grote rol spelen. Wilt u namelijk gebruik gaan maken van een Photoshop programma of uw home videos gaan bewerken met bijv. Pinnacle studio? Dan is een goede videokaart ook voor u een belangrijk onderdeel in de computer.

Waar u vooral op moet letten bij de aanschaf van een videokaart is op de aansluitingen die erop zitten (dvi, displaypoort of HDMI) en de hoeveelheid geheugen die op de kaart zit. Steeds meer spellen tegenwoordig zijn er enorm bij gebaat om gebruik te maken van het geheugen wat er op de videokaart zit zodat een minimale 2GB op een videokaart toch wel minimaal is.

Kortom

Een computer samenstellen kan makkelijk en snel via een van onderstaande bedrijven en we hopen dat u wat aan ons advies heeft gehad. Om het belangrijkste punt nogmaals eens aan te halen is dat een SSD (Solid State Drive) een van de belangrijkste onderdelen is van tegenwoordig om uw computer echt merkbaar sneller mee te krijgen. Verder is het aan u wat het doel is van de computer om in die specifieke onderdelen extra of juist niets te gaan investeren.

Computer kopen
Logo
Shopping cart