Vergelijk computer aanbieders en aanbiedingen bestel gemakkelijk online!

Windows 10 – Creators update

Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Inmiddels heeft Microsoft Windows 10 weer eens voorzien van een grote update. We mogen het sinds Windows 10 geen service pack mee noemen, maar na de 1607 – Anniversary update van augustus is sinds April de Creators update beschikbaar. De Windows 10 Creators update staat ook wel bekend als build 1703 en heeft wat minder schokkende wijzigingen dan de voorgaande update. Ondanks dat er op het oog weinig veranderingen zijn, is het zeker wel aan te raden om uw Windows 10 pc te voorzien van een update. Microsoft dwingt je namelijk min of meer mee te gaan in de tijd, mocht je dit niet doen dan zal je over een tijdje geen security updates meer ontvangen. Dit kan als gevolg hebben dat je pc vatbaar word voor virussen en malware.

Wat brengt de Creators update voor ellende?

Eigenlijk bijna geen. De voorgaande grote update van Windows, de 1607 update bracht heel veel wijzigingen met zich mee waardoor deze een grote impact had. Uiteindelijk wel ten goede, maar de klachten stapelde zich overal op over de performance en de snelheid van de update. Met de Creators update zijn er eigenlijk geen noemenswaardige issues te noemen. Omdat het wel om een complete nieuwe build gaat is de update qua grootte, wel groot te nomen (dik 3GB). De installatie verloopt een stuk soepeler dan de 1607 en zal wat leuke nieuwe features met zich meebrengen. Hierover later meer.

Een groot voordeel is dat de update cyclus van Microsoft aangepast word nadat de Creators update geinstalleerd is. Voor ons in Nederland is de grootte van de updates vaak geen probleem omdat we hier eigenlijk geen data limieten meer kennen. Echter toch stond jou computer vaak enorme updates binnen te halen terwijl hij deze lang niet meer allemaal nodig had. Dat komt omdat je een complete update package download en pas bij installeren werden de updates hieruit gehaald welke van toepassing zijn. Dit word dus aangepast waardoor jou Windows 10 straks alleen nog maar de update pakketjes binnen haalt die nog niet toegepast zijn. Vervolgens heb je ook meer invloed op welk moment deze updates toegepast worden.

Doen dus? Die Creators update installeren?

Wij zeggen eigenlijk: Ja. We kunnen namelijk geen echte nadelen verzinnen waarom je deze Windows 10 update niet zou installeren. Met de term Windows as a Service past de Windows 10 Creators update prima in het rijtje van Microsoft. Ondanks dat er geen grote wijzigingen zijn doorgevoerd, word er toch veel aangepast die het allemaal net wat beter maken. Hieronder lees je de “grootste” wijzigingen die zijn toegepast in de Creators update:

  • Paint 3D – Eindelijk heeft het programma Paint een flinke upgrade gekregen waardoor iedereen eenvoudig een tekening kan maken in o.a. 3D
  • Windows 10 Instellingen menu completer – Het oude configuratiescherm is er nog steeds, maar inmiddels zijn heel veel instellingen nu goed te bedienen van het Windows 10 instellingen menu.
  • Edge upgrade – Langzamerhand gaat het de goede kant op met de Edge browser. Waar deze bij de introductie nog nauwelijks bruikbaar was door zijn incompatibiliteit met bijna elke website is deze inmiddels goed te gebruiken.
  • Meer macht naar de gebruiker – Steeds meer instellingen zijn eenvoudig door een gebruiker zelf in te stellen. Denk hierbij ook aan de privacy instellingen welke je eenvoudig kunt aanpassen met welke gegevens je naar Microsoft verstuurd
  • De Gamemodus – Ideaal voor de gamers onder ons. Met deze modus worden alle processen van Windows welke niet nodig zijn uitgezet op het moment dat je wilt gaan gamen. Alle processor, GPU en geheugen kan daarom voor het spel gebruikt worden.
  • Windows Hello – Een nieuwe manier van jezelf aanmelden op je Windows 10 pc welke steeds betere vormen gaat krijgen. Je hoeft geen wachtwoord meer in te typen als je een webcam hebt staan welke Windows Hello compatibel is.
  • Startmenu/tegel balk is meer te customizen.
  • Veel schoonheidsfoutjes worden weggewerkt. Denk hierbij aan een betere positioneren van bepaalde schuifbalkjes, vinkjes en radio buttons. Het oogt net wat meer af in de diverse menu’s.

Conclusie

Windows 10 is door Microsoft neergezet als Windows as a service. Met de Creators update houden ze zich aan hun belofte. Ze hebben namelijk het Windows product op vele punten verbeterd en ook zeker wat gedaan met de feedback die ze gekregen hebben. Er zijn over het algemeen genomen geen echt grote verrassingen bijgekomen, maar toch raden we het u nu al aan om deze update toe te passen. De kleine wijzigingen en tweaks die doorgevoerd zijn maken je computer weer net wat beter, en voor de gamers is het eigenlijk een must door de nieuwe game modus om deze Windows 10 versie te gaan draaien.

 

Computer kopen
Logo
Shopping cart